2013. március 15., péntek

Energia áramlás

"A keleti orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a  szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia az életerő(Qi), ami vitalitást, életerőt jelent."
-Mikor még nem voltam nyitott, a keleti kultúra iránt, gyakran a masszázsra, mint mechanikai ingerre gondoltam> svéd masszázs fogások sorozata, mely lazító, fájdalom csökkentő, keringés javító hatásokkal bírnak.
Tudásom elmélyítése során mesteremtől nem egyszer tapasztaltam meg az energiaáramlást, mint tényezőt.-Igen létezik, még ha hihetetlenül hangzik európai szemünkkel nézve.
Ha energiát szeretnénk adni, gondoljunk pozitív dolgokra, és próbáljunk egy áramlást kialakítani embertársunkkal, fontos , hogy hangsúlyt fektessük a tenyerünkre, ha nem érezzük az energiaáramlást körző mozdulatokkal nyissuk meg a chakrákat.(Pl. Szív Chakra) , ha kialakult az áramlás érezzük tenyerünk felmelegedését, lüktetését. Nem egy egyszerű folyamat elsőre ráérezni, de gyakorolható, fejleszthető eme képességünk. Masszázsaim során rendszerint alkalmazom eme technikámat, és tapsztalom vendégeimtől a pozitív visszajelzéseket. 

Élő példa az Energiaáramlásra:
Talán ha európai szavakkal szeretnénk megmagyarázni mindezt,akkor egy negatív példán keresztül tudnám bemutatni önöknek: Képzeljük el azt , hogy a vendégünket úgy masszírozzuk, hogy közbe nem rá figyelünk, elsiklunk problémáit felett, és csak azt várjuk ,hogy mikor lesz vége a munkaidőnek , mert a fizetésért jöttünk be> akkor valószínűleg a negatív energiaáramlás valósul meg, hisz a vendégünk megérzi , hogy nem szívvel lélekkel az Ő rezdüléseit vettük figyelembe, így a masszázs eredménytelen lesz, az izomzat befeszül, a fájdalom nagyobb lesz. >Nem oldottuk meg a problémáját , amiért felkeresett.
 De nézzünk rá az emberek nagy százalékára is, hisz nem sokan szeretik munkájukat,sőt mint kényszerhelyzetre gondolnak rá.-El kell menni,pénzt kell szerezni, fel kell tartani a családot.
 Holott a megtett út viszi előre az embert, még ha egy gyárban is dolgozunk, annak is vannak szépségei, kihívásai még ha az anyagi elismerést kevésnek is gondoljuk.
 Ha dolgozunk próbáljunk meg jól dolgozni , mert ennyi sikerélmény is javíthat hangulatunkon.(Fél munkának nincs értelme, akkor bele sem érdemes kezdeni), de ez már egy másik történet. Gondolkozzunk pozitívan, azért vagyunk emberek , hogy egymásnak segítsünk. Hamarosan folytatom. Tartson velem továbbra is.